Színházi élet

HULLÁMOK

Bensőséges meditáció, kirakósjáték a Feledi Project új premierje a HULLÁMOK

 

Benyomások, érzések, hömpölygő gondolatok önmagunkról a Feledi Project új bemutatójában, a Hullámokban amit 2018. November 13-án mutatnak be a Bethlen Téri Színházban. Az előadást Virginia Woolf azonos című műve inspirálta.

 

 

A hullámok, melyeket hat ember belső monológjaként látunk, akiknek életük a gyermekkortól az öregségig összefonódik. Életüket követik, áthelyezik kapcsolataikat és megváltoztatják maguk és egymás érzékelését.

Életünk nagy részét tiszavirág életű, röpke pillanatok hatják át, pillanatok, melyekre nem is ügyelünk a megtörténések sorozatában, melyek a világ felszínét horzsolják csak, azonban bélyegüket örökké magunkon vagy magunkban viseljük. Az életet, az idő folytonosságát csupán a pillanat tudja széttördelni, megszakítani a maga konkrétságával, a maga realitásával. A pillanat az események sorában mindig egy, és csakis egy valós dolgot foglalhat magába, ami azt a pillanatot véglegesen meghatározza valaki számára. Ugyanannak a pillanatnak valaki más teljesen eltérő meghatározó jegyeit fedezheti

fel. A pillanat átélése, interpretálása tehát teljesen szubjektív, amíg az idő objektív konkrétum. Tehát szubjektív pillanatokból nem építhetünk fel egy objektíven létező időt, a pillanat nem lehet az idő mértékegysége, azonban pillanatok sorával bemutathatjuk az időt.

Az előadásban a történet egy bensőséges meditáció, intim kirakósjáték.

Benyomások, érzések, hömpölygő gondolatok önmagukról és másokról, látomások, melyek egyre mélyítik a képet a hullámzó világról.

 

A darab megjelenésben tükrözi Virginia Woolf világát, vagyis a frusztráció, az öröm, a gyengédség és a magány bonyolult keverékét.

 

A Hullámok különböző tudattartalomra komponált táncelőadás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előadók: Horváth Zita, Hoffmann Luca, Tóth Brigitta, Csizmadia Tamás, Frigy Ádám, Taba Benjamin

 

Zene: montázs

 

Világítás: Hepkó Miklós

 

Látvány, jelmez koncepció: Feledi János

 

Koreográfus-rendező: Feledi János

 

 

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

 

Produkciós partner: Nemzeti Táncszínház, Pro Progressione, Bethlen Téri Színház

 

Premier: 2018. november 13. Bethlen Téri Színház

 

Kép: Szigeti László

 

Feledi János

Feledi Project
TOP