Színházi élet

Ősbemutatóval, fesztivállal kezdi az évadot a Feledi Project

Ősbemutatóval és fesztivállal kezdi a 2019/2020-as színházi évadot Feledi János által vezetett Feledi Project. A szerelem, a ragaszkodás és a dráma belengi az őszi előadásokat.

 

Premierre, ősbemutatóra készül Feledi János vezette Feledi Project, október 17-én mutatják be Orfeusz előadást a Művészetek Palotájában.

Az előadás a Cafe Budapest Kortárs Fesztivál keretén kerül bemutatásra a Budafoki Dohnányi Zenekarral közreműködve.

Az előadás érdekessége, hogy Szentpáli Roland zeneszerző műve nagyzenekarral, táncművészekkel még soha sehol nem volt látható, így Magyarországi ősbemutató lesz!

 

A előadás egy 21. századi látványos, lendületes Orfeusz kortárs táncelőadás, rockzenét idéző energiával mesél a zene, a tánc hatalmáról és az akadályokkal dacoló szerelemről.

 

https://www.mupa.hu/program/komolyzene-opera-szinhaz/kortars-romantikusok-2-0-2018-10-17_19-30-bbnh

 

Fotó: Szigeti László

 

 

Október 26-án a Feledi Project Psyché előadása meghívást kapott a Kalászi Kortárs Tánctalálkozóra. A fesztivál a folyamatos fejlődésre és megújulásra törekszik.

Tavalyi erdélyi turné után most újra idehaza lesz látható az előadás, a beteljesületlen szerelem és ragaszkodás tragédiája.

A Weöres Sándor műve ihlette előadás egy különös és féktelen szabadságvággyal megáldott nő kétségbeesett küzdelmét mutatja be a szerelem és az élet teljességéért. A nő sorsa, hogy testi és lelki szenvedélyének, szerelmének tárgyát, beteljesülését csak két különböző férfiben képes megtalálni! Ez hová vezethet.?

 

A címszereplő Horváth Zita táncművész mellett Halász Gábor és Feledi János az előadás koreográfusa, rendezője is színpadra lép.

 

http://www.dunatancmuhely.hu/index.php/kortarstanctalalkozo

 

Fotó: Szigeti László

 

 

Támogató: NKA, Müpa

Koprodukciós partner: Pro Progressione

TOP