Popcorn

Új magyar vígjáték érkezik a Coming Out rendezőjétől

Mészáros Béla, Tenki Réka és Básti Juli főszereplésével érkezik Orosz Dénes új filmje

Budapest, 2018. július 31. – Végéhez közeledik Orosz Dénes Mimi munkacímen futó vígjátékának forgatása. A Poligamy és Coming Out című filmeket is jegyző rendező új komédiája a szülőkről való leválás és a gyermekvállalás nehézségeit dolgozza fel a direktorra jellemző humoros, könnyed formában. A film Mészáros Béla, Tenki Réka és Básti Juli főszereplésével várhatóan 2019 második felében érkezik a mozikba.

A történet középpontjában a sármos filmkritikus Gergő (Mészáros Béla) áll, akinek unokamániás édesanyja, Emma néni (Básti Juli) súlyos szívbeteg, és már csak napjai vannak hátra. Hogy boldoggá tegye a mama utolsó óráit, Gergő beviszi hozzá az ex-sztriptíztáncos, öthónapos terhes szomszédját, Sacit (Tenki Réka), és azt hazudja a néninek, hogy a lány az ő gyermekét várja. Időközben új szív érkezik, a mamát megműtik, és gyógyulni kezd, Gergő és Saci viszont kénytelen tovább játszani a boldog pár szerepét.

Rékával már játszottunk együtt korábban a Poligamy-ban is, és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy jó lenne egyszer megismételni a közös munkát. Zseniális színésznőnek tartom, így nagyon örültem, hogy végül őt választották Saci szerepére” – hangsúlyozta Mészáros Béla.

A mozifilm többek között olyan – a mai fiatalok életében – meghatározó kérdésekkel foglalkozik, mint a szülőkről való leválással járó kötelezettségvállalás, a biztos családi háttér megteremtésének fontossága vagy a gyermekvállalás nehézségei. A történet kapcsán Orosz Dénes rendező elmondta: „Remélem, hogy a film a humornak köszönhetően még ezekről a nehéz témákról is könnyen befogadható formában lesz képes mesélni a nézőknek. Bízom benne, hogy a nem mindennapi helyzeteken alapuló komikumok és a fantasztikus színészeik működni fognak a vásznon”.

A Magyar Nemzeti Filmalap összesen 349,85 millió forint támogatást szavazott meg a mozifilm gyártására, melynek forgatása júniusban kezdődött és augusztus közepén ér véget. A romantikus komédia produceri feladatait Tőzsér Attila, Orosz Dénes és Ferenczy Gábor közösen látja el; az operatőr pedig a rendező állandó alkotótársa, Fillenz Ádám, aki többek között a Friss levegő, a Poligamy, a Pál Adrienn és Coming Out című filmeket is fényképezte.

A vígjáték további szerepeiben olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Rezes Judit, Mészáros Máté, Ónodi Eszter, Luca Bercovici, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Pogány Judit és Molnár Áron. A film várhatóan 2019 második felében érkezik a magyar mozikba.

Fotó kredit: Kiss Nelly

TOP