Popcorn

A David Bowie-ra hajazó Nicole Kidman extravagáns punkvezért játszik John Cameron Mitchell, Így csajozz egy földönkívülivel /How to talk to girls at parties/ című vígjátékában.

Európában nálunk látható először, május 10-én John Cameron Mitchell, Így csajozz egy földönkívülivel /How to talk to girls at parties/ című angol filmje, melynek főszereplői az Oscar-díjas Nicole Kidman, Elle Fanning, (Demóna, Super 8) és a Tony-díjas Alex Sharp (A kutya különös esete az éjszakában).

A 2017-es Cannes-i fesztivál egyik kedvence az első szerelem mindent elsöprő erejéről és az univerzum legnagyobb rejtélyéről. Egyszerre sci-fi, szexkomédia és korrajz a punk születéséről, a lázadás kultuszáról.

A 70-es évek végén London egyik lepukkant városrészében, Croydonban járunk. Három punk srác véletlenül egy olyan házibuliba állít be, ahol egy csapat egészen furcsán viselkedő és egészen furcsa öltözetet viselő földönkívüli szállt meg, hogy tanulmányozzák bolygónkat. Zan (Elle Fanning), talán túlzott kíváncsiságból, közelebbről is megismerkedik az egyik kamaszfiúval (Alex Sharp) és a punk életérzéssel. Olyannyira beilleszkedik, hogy a közösen eltöltött idő után már egy extravagáns zenei producer (Nicole Kidman) veszi szárnyai alá, hogy sztárt csináljon belőle. A bájosan naiv idegennek választania kell: visszatér a bolygójára az övéivel vagy marad a Földön a szerelmével.

A különös humorú és elképesztő látványvilágú történet a legendás Neil Gaiman író nagysikerű novellája, a „Hogyan beszélgessünk bulin csajokkal" alapján íródott, melyet a kultikus független filmes, John Cameron Mitchell (Hedwig és a mérges csonk, Shortbus) rendező víziói teszik varázslatossá.

Az őrületes zenét Nico Muhly& Matmos, A.C. Newman a The New Pornographers-ből, Ezra Furman, Martin Tomlinson és Bryan Weller, valamint a rendező, John Cameron Mitchell szerezték.    

 

A csodás látvány Frank DeMarco operatőr és Helen Scott látványtervező munkáját dicséri.

A fantasztikus jelmezt a többszörös Oscar-díjas Sandy Powell tervezte.

 

 

  

TOP