Popcorn

PORTO 35mm (16) Toldi

Június 8-tól látható a hazai mozikba a nemrégiben tragikus körülmények között elhunyt ifjú színész, Anton Yelchin (új Star Trek-trilógia, Frászkarika, Halhatatlan szeretők) utolsó alakítása. Jim Jarmusch (Paterson, Éjszaka a Földön) ezúttal producerként állt az első filmes rendező, Gabe Klinger mellé, és nem véletlenül.

A francia Mati (Lucie Lucas) és az amerikai Jake (Anton Yelchin) élete egy pillanatra összeér a legendás egyetemi városban, Portóban, és ezt a pillanatot ismerhetjük meg ebben az álomszerű, borongós szerelemtörténetben.

Jim Jarmusch (Paterson, Éjszaka a Földön) producerként állt az első filmes rendező, Gabe Klinger mellé, és nem véletlenül. A Porto 35mm egy soha el nem felejthető éjszakáról szól, egy ritka szerelemről, annak törékenységéről, a magányról és a döntésekről. Szép és egyszerű. Intim és szívszorító. Gabe Klinger megrögzötten hisz a film varázsában. A prousti időtlenséget és hangulatot csak erősíti, hogy az alkotást celluloidra forgatták. A világ számos fesztiválját megjárt film Magyarországon kizárólag 35mm-es kópián kerül a kiválasztott mozikba!

A filmet a rendező a férfi főszerepet alakító Anton Yelchinnek ajánlja, akinek egy tragikus baleset miatt sajnos a Porto 35mm az utolsó alakítása.


A Porto 35mm 2017. június 8-tól látható 35mm-es kópiáról a mozikban a Mozinet Kft. forgalmazásában.
TOP