Kóstolható kiállítás és hanginstalláció, vagyis az Emlékek cukrászdája várja a vendégeket szeptember 20-22. között az újlipótvárosi ÉdességLaborban. Góg Angéla formatervező-food designer azt kutatja, vajon egy sütemény képes-e felidézni az emlékeinket. A kiállítás látogatói megkóstolhatják az emlékek által ihletett Mama, Kívánság, Vakáció, Vasárnap és Bárcsak nevű sütiket a PLACCC City Conversations rendezvénysorozatban. A program ingyenes, de az édességet mindenki maga fizeti.

2017. október 13-15-ig kerül negyedik alkalommal megrendezésre a budapesti kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások várják a látogatókat. A 10 hektáros területen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget 3 napon át. 

Pincejárat is indul Budapest belvárosából a 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválra, amely szombaton és vasárnap több mint tíz helyszínen borkóstolókkal, pincebejárásokkal, koncertekkel, családi és gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket.

Hogyan lehet meggyógyulni az inzulirezisztenciából és a cukorbetegségből, hogyan olvasható le arcunkról, mint egy térképről az egészségügyi állapotunk, hogyan függ össze a klímaváltozás a táplálkozásunkkal, hogyan válthatunk át fokozatosan a vegetáriánus vagy vegán életmódra? Augusztus 26-27-én Budapesten a 21. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL táplálkozási szakemberek előadásait, relaxációs foglalkozásokat, ételkóstolókat, öko- és bio-termékbemutatókat, zenei és tánc-programokat, valamint filmvetítéseket kínál. Lesz „főzőszoba” is, ahol ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, valamint idén először a fesztivál keretein belül szervezik meg  az első budapesti szakmai szimpóziumot a növényi alapú táplálkozásról. Az esemény idei arca Hevesi Tamás, aki közel 30 éve maga is vegetáriánus. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Budapest, 2017. augusztus 10. – Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A Pöttyös Panni győzelmét az Országházban jelentették be a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt. A Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró lett, amit Vaslóczki Orsolya készített. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

Egy hónap múlva, 2017. augusztus 26-27. között rendezik meg Budapesten a 21. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁLT. Az ingyenes rendezvény többek között táplálkozási szakemberek előadásait, relaxációs foglalkozásokat, ételkóstolókat, öko- és bio-termékbemutatókat, zenei és tánc-programokat, valamint filmvetítéseket kínál. Lesz „főzőszoba” is, ahol ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, valamint idén először a fesztivál keretein belül szervezik meg  az első budapesti szakmai szimpóziumot a növényi alapú táplálkozásról. Az esemény idei arca Hevesi Tamás, aki közel 30 éve maga is vegetáriánus.

A nyár egyik legkülönlegesebb borfesztiváljának a Szent György-hegyen található egykori Eszterházy présház ad otthont. Itt keltette életre a romos présházból Gilvesy Robert azt a pincészetet, ami mesés borai mellett lélegzetelállító balatoni panorámával is büszkélkedhet.

 

Idén 5. alkalommal rendezik meg a Pilis-Dunakanyar kistérség egyik legsikeresebb gasztronómiai fesztiválját, ahol helyi (Budakalász környéki) főző csapatok (civil egyesületek, baráti társaságok, munkahelyi közösségek stb.) sütnek-főznek. Birkapörkölt, malacsült, halászlé, csülkös bableves, harcsapaprikás, pacal és még sok-sok finomság várja az éhes látogatókat!

A Gourmet Fesztivál eddigi történetének legsikeresebb fesztiválján vagyunk túl, ez a látogatók számában is megmutatkozott: idén a fesztivál átlépte a 20 ezer fős álomhatárt, és mintegy 23.500 érdeklődő volt kíváncsi a legmenőbb hazai gasztrofesztiválra. 

Más helyszínen, de változatlanul színvonalas és szórakoztató programokat kínál ebben az évben a X. Debreceni Mézeskalács Fesztivál.

 

A kerek évfordulót ünneplő rendezvény 2017-ben a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Háza udvarán vonultatja fel a nagy múltú debreceni mézeskalácsosság történetét és hagyományait.

Minden eddiginél átfogóbb választékkal és színesebb programkínálattal várja vendégeit az idei Gourmet Fesztivál május 18-21. között a Millenárison. A szervezők célja továbbra is az, hogy mindenki megtalálhassa a saját érdeklődési körének és ízlésének megfelelő ételeket és programokat egyaránt. A közös nevező továbbra is a minőség, azaz mindenből a legjobbat igyekszik bemutatni az ország legszínvonalasabb gasztro eseménye, amelynek központi témája ezúttal a mangalica és az eper lesz. 

Öt magyarországi borvidék borainak a bemutatásával nyitották meg ünnepélyes keretek közt pénteken Munkácson a vár II. Rákóczi Ferencről elnevezett borpincéjét.

Tizennyolc neves villányi pincészet - köztük Gere Attila, Bock József, illetve Tiffán Ede és Zsolt borászata mutatja be prémium borait a március 17. és 19. között a budapesti Corinthia Hotelben megrendezésre kerülő VinCE Budapest Wine Show-n - közölte a Villány-Siklósi Borút Egyesület elnöke az MTI-vel.

Az Arany Medve-díjas Testről és Lélekről című filmben is emlékezeteset alakít

 

Békés Itala Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő (mestervizsgás női szabó) 1927. március 23-án született Debrecenben. 1950-ben végzett a Színiakadémián, 1958-tól a Madách Színház tagja, 2002 óta az Örkény Színházban is játszik. Több mint 160 filmben és tévéfilmben láthattuk, köztük olyan ismert alkotásokban, mint a Szomszédok, az Abigél, a Linda, a Felmegyek a miniszterhez, a Pénzcsinálók vagy a Csoda Krakkóban. Legutóbb Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas filmjében Zsóka takarítónőként pajzán álmát mondja el, és pasizási tanácsokat osztogat a fiatal, enyhén autisztikus főszereplőnőnek.

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit, hogy mást ne mondjunk, itt lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, aki Szlovéniából érkezik majd. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat, ahol ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába. 

Mindenből a legjobbat – már a határokon túlról is
 

Végeláthatatlan söráradat indul be február 17-19. között a Gellért Hotelben. Ráadásul a nagyérdemű a belépő megvásárlása után korlátlanul kóstolhatja a folyékony kenyér majd’ 100 féle különböző változatát.

TOP