Kép-zelet

Debreceni Nemzetközi Művésztelep, Impressziók katalógus és tárlatvezetések – programok a MODEM-ben

Nyomdában az Impressziók katalógus!

Augusztus 7-től megvásárolható az Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholigkiállítás katalógusa. 

Az impresszionisták az egyediséget, a megismételhetetlent keresték, a látvány élményét, az impresszió valóságát, a szem igazságát. A világot és az arról megfogalmazódó képet a neo- és posztimpresszionisták analizálták tovább szubjektív, optikai, s szerkezetet feltáró reflexióikban. Ebben az értelmezésben a technikai kép objektív valóságától a jelenben történő megfigyelésen keresztül jutunk el a bennünk létrejövő impresszióig, majd annak absztrakciójáig, sőt a posztmodernben a nagy elbeszélésekkel szembeni bizalmatlanságban annak teljes széthullásáig. Ha a benyomás nem is, de a 19. század második felében elterjedt technikai kép mégis jelentősen hozzájárult az imaginárius kép újfajta megnyilvánulásához, az impresszióhoz.

A katalógus 3800 Ft-ba kerül és az első 50 vásárló ajándék tiszteletjegyet is kap! A katalógusra előjegyezni a MODEM jegypénztárában lehet, illetve telefonon. 

Dizájn és ellenállás  Debreceni Nemzetközi Művésztelep 2018
07.30.  08.10.

Tovább feszegetjük a design és művészet, a dizájn és a totálissá válás kérdését ezen a nyáron, de mindenekelőtt az ellenállás, a rezisztencia kulcsfogalma köré építve a programokat. Idén folytatjuk a tavaly elkezdett programot: hívószavunk ezúttal a designrezisztencia. Szándékunk szerint e kifejezésben egyszerre van jelen a design mint a rezisztencia, az ellenállás eszköze; és a rezisztencia mint ellenállás a design mindenhatóságával szemben. Lehet-e a globális társadalmi folyamatok kritikai terepe a design, és ha igen, miként? – kérdezzük egyfelől; illetve: lehetséges-e érvényesülni szembeszegülve a designszemlélettel, ellenállva a design totálissá válásának?

Ellenálló tárgyak, a szobrászat mint program  dizájn újra
2018.07.30 – 31.

Valóban mindent meghatároz a dizájn, s mi köze mindennek az ellenálláshoz? A dizájnrezisztencia kulcsfogalma köré épülő idei Debreceni Nemzetközi Művésztelep nyitóprogramjaira mindenkit várunk, akit érdekel, hogy mit is gondolnak ma a képzőművészek és művészettörténészek a dizájn totálissá válásáról. 
A programok mindenki számára nyitottak és ingyenesek, helyszín a b24 Galéria és udvara.

Impressziók tárlatvezetés Mélyi Józseffel 

2018.08.04. 16:00

Az Impressziók című kiállításon augusztus 4-én 16 órától Mélyi József művészettörténész tart rendhagyó tárlatvezetést. A tárlatvezetésre belépőket a Modem pénztárában vásárolhatnak elővételben vagy a helyszínen, valamint online az alábbi linken.

Fátyolsáv fények, csurranó színek tárlatvezetés Wahorn Andrással
2018.08.04. 17:00

A Fátyolsáv fények, csurranó színek című kiállításon augusztus 4-én 17 órától Wahorn András képzőművész tart rendhagyó tárlatvezetést. A tárlatvezetésre belépőket a Modem pénztárában vásárolhatnak elővételben vagy a helyszínen, valamint online az alábbi linken.

Signal Motorock az Ady parkban
2018.08.04. 19:30

A Signal Motorock zenekar a debreceni Ady parkban ad szabadtéri ingyenes koncertet! Műsoron hazai és külföldi klasszikus hard rock feldolgozások és saját számok lesznek! Mindenkit várunk sok szeretettel! 

 
 

Előzetes:
Augusztus 11-én nyílik a MODEM-ben az Az ígéret földje – Videóművészet Izraelből, Izraelről című kiállításunk. Idén 70 éves Izrael állama. Sokan sokféleképpen közelítik meg az évfordulót. Jelen kiállítás arra törekszik, hogy bemutassa Izrael kulturális, társadalmi és politikai komplexitását az országban alkotó kortárs művészek videóművein keresztül.

Augusztus 18-án a a Hotel Lycium****-mal és a Gasztrokult Klubbal közösen Gasztronómiai kalandozást és exkluzív tárlatvezetést szervez a MODEM. Claire Joyes, Monet dédunokájának felesége a Monet asztalánál című könyvében összegyűjtötte a festő naplóban vezetett gasztronómiai élményeit: kedvenc ételeket, recepteket, amelyekkel utazásai során vagy a párizsi vendéglőkben találkozott a művész.
Vendégeink a gasztronómiai piknik alkalmával ezen ízek világában merülhetnek el, majd egy egyedülálló tárlatvezetésen tekinthetik meg az Impressziókat. Jelentkezni a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.

Figyelem! 
Nyitvatartás-változás! Augusztus 1-től csütörtökön is 10 és 18 óra között lesz nyitva a MODEM.

Az Impressziók kiállítóterében nemzetközi előírásoknak megfelelően 20-22 Celsius-fok közötti a hőmérséklet. Megértésüket köszönjük! 

További információért keressék fel a www.modemart.hu honlapot.
TOP