Kép-zelet

Díjazták a II. Országos Kerámia Quadriennále alkotóit

Április 23-án délelőtt nagy érdeklődés kísérte a II. Országos Kerámia Quadriennále megnyitóját a pécsi Modern Magyar Képtárban. A június 18-áig megtekinthető kiállításon 66 művész közel 150 alkotása látható. A megnyitó ünnepségen megtörtént a szakmai díjak átadása is.

A szakmai zsűri (Csenkey Éva művészettörténész, Kecskeméti Sándor keramikus, Pinczehelyi Sándor képzőművész, Sárkány József művészettörténész, Várkonyi György művészettörténész) az előző quadriennále (2012/13) óta eltelt időszak kerámia és porcelán művészetének mind teljesebb köréből választották ki a bemutatásra kerülő anyagot, majd döntöttek a díjazásokról.

 

A grémium az Emberi Erőforrások Minisztériuma 500 000 forintos fődíját Fekete László keramikusnak, a Janus Pannonius Múzeum 200 000 forintos alkotói ösztöndíját Füzesi Heierli Zsuzsa keramikusnak, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. 200 000 forintos alkotói ösztöndíját Boldizsár Zsuzsa keramikusnak ítélte. A Kecskeméti Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány és a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft. 300 000 forintos alkotói ösztöndíját pedig Makai Mira keramikus vehette át.

 

A kiállítás április 23-ától június 18-áig tekinthető meg a JPM Modern Magyar Képtárában (Pécs, Papnövelde u. 5.) hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között.

 

Janus Pannonius Múzeum 

TOP