Kép-zelet

Mesélő vizek, titokzatos növények a múzeumban

Levéltitkok címmel új kiállítás látogatható a JPM Természettudományi Múzeumában május 3-ától. A Magyar Természettudományi Múzeum vendégkiállítása a növények évszakos változását, "fényfüggő" életét mutatja be, sok-sok interaktív, játékos elemmel. A tárlat a családok és gyermekek érdeklődésére is számot tart, akárcsak a még április 26-áig (szintén a Természettudományi Múzeumban) megtekinthető „Mesélő vizek” című kiállítás.

A tavaszi jeles környezetvédelmi napok kiváló alkalmat adnak az iskolások számára a természet sokrétű megismerésére, a vízi élővilágtól (Víz Világnapja, március 22.) kezdve hegységünk kőzeteinek (Föld Napja, április 22.) felfedezésén át az erdő fáinak és madarainak megismeréséig (Madarak és Fák Napja, május 10.). A fenti témakörök szerinti felosztásban a 2017-es év élőlényeiről is sok érdekesség megtudható.

 

Múzeumunk ebben szeretne segíteni 2017. tavaszi félévében, ezért kiállításaihoz kapcsolódva változatos foglalkozásokat nyújtunk, sőt februárban vetélkedőt is indítottunk – „Vízipóktól vadalmáig” címmel - a kisiskolások számára. Vetélkedőnk keretében a fenti múzeumi programok mellett terepi programot is nyújtunk: áprilisban a Föld Napja alkalmából dióhéjban ismerkedünk a Mecsek kőzeteivel – ezt az ismeretszerzést a gyűjteményi anyag bemutatása mellett geográfus vezette terepi kirándulás teszi még élményszerűbbé.

 

A vízi élővilág fölfedezésére volt lehetőség a „Mesélő vizek – az igazi Vízipók” című vendégkiállításunkban, mely április 26-áig látható. A diákcsoportok részéről nagy érdeklődés övezte a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumból érkezett kiállítást, még az utolsó napon is érkeznek bejelentkezett csoportok.

 

Az erdő növényvilágát a május 3-án nyíló „Levéltitkok” című vendégkiállításunk segít megismerni. A Magyar Természettudományi Múzeum vendégkiállítása a növények évszakos változását, "fényfüggő" életét mutatja be, sok-sok interaktív, játékos elemmel.

 

Azok a csoportok, akik nem neveztek be a vetélkedőre, de szívesen részt vennének a kiállításokhoz kapcsolódó interaktív múzeumpedagógiai programokon, az alábbi elérhetőségen jelentkezhetnek: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A családok számára a Levéltitkok kiállítás játékos feladatai egész nyári szünetben elérhetőek lesznek.

 

Janus Pannonius Múzeum

 

 

TOP