Kép-zelet

Muzsikusok félfényben – Mészáros Annarózsa kiállítása

2017. március 4 - 2017. március 26.

Klebelsberg Kultúrkúria (10289 Budapest, Templom u. 2-10.)

Portrék a Parafónia zenekar tagjairól

 

A Parafónia zenekar ünnepélyes koncertjére és a tárlat zárására 2017. március 26-án 17 órától kerül sor. A kiállítást méltatja Hódi Rezső grafikusművész.

A zenekart értelmileg sérült fiatalok alkotják, akik zenepedagógusok, és speciális színkották segítségével szólaltatják meg a dallamokat.

Előadásaik során elsősorban klasszikus zenét játszanak, számos alkalommal léptek fel a rádióban, és különféle televíziós műsorokban. Rendszeres résztvevői fesztiváloknak, szerepeltek a Müpa-ban, a Kapolcsi Művészetek Völgyében és a Zeneakadémián is. Bejártak több határon túli helyszínt és eljutottak egészen Németországig.

Mészáros Annarózsa éve óta dolgozik együtt a zenekarral és segítőikkel: korábban próbák és koncertek közben készített róluk fotósorozatot. E sorozatában olyan műtermi portrék szerepelnek, amelyeken a muzsikusok és a velük dolgozó gyógypedagógusok egyetlen lámpa megvilágításában láthatóak, kezükben a választott hangszerükkel.

A Parafónia zenekar tagjai kitartóan és lelkesen dolgoznak együtt, közös erővel azon, hogy a zene nyelvének segítségével a „másoknak”, azaz nekünk örömet szerezhessenek. Mészáros Annarózsa célja ennek az örömnek a továbbítása.

 

 

TOP