Kép-zelet

drMáriás a MODEM-ben

Béke Veled! drMáriás kiállítása

megnyitó: március 11. 17 óra

Béke Veled! címmel a kortárs magyar kultúra egyik meghatározó alakja, az egykori Jugoszláviában született drMáriás munkáiból nyílik március 11-én kiállítás a MODEM-ben. drMáriás eddigi legnagyobb tárlatán megjelenik a dicső múlt és a fényes jövő – a képzőművészet, az irodalom és a zene perspektívájában. Fantasztikus műveket látunk, melyekben a mennyei derű, a szív és a lélek belső békéje kísért. A világbéke ígérete. A MODEM most nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy drMáriás retrospektív tárlatával beváltja ezt az ígéretet.

Szeretettel várunk mindenkit március 11-én 17 órakor a megnyitón, amely után 18 órától fellép a Tudósok zenekar.

meghívó


Busz a megnyitóra

Március 11-én 13.30 órakor busz indul a Műcsarnok melletti parkolóból a MODEM-hez, majd 19 órakor indul vissza Debrecenből. Az érdeklődőket szeretettel várjuk, a részvétel ingyenes, de március 7-ig kérünk visszajelzést a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.Tudósok a MODEM-ben


március 11. 18 óra

Az egyik legfontosabb avantgárd zenei formációt, a kelet-európai poszt-punk legszívósabb túlélőjét, a Tudósok zenekart drMáriás 1986-ban alapította Újvidéken, a volt Jugoszláviában. A szabad jazz, a morbid költészet, a zajzene és a New York-i ihletésű, hetvenes évek végi punk-funk-diszkó elemeivel zsonglőrködő együttesben az évek alatt tucatnyi kiváló magyar zenész fordult meg, többször bejárták Európát, de Moszkvában és a tengerentúlon is koncerteztek.

A belépés ingyenes.Éjszakai tárlatvezetés drMáriással


március 11. 21 óra

A Béke Veled! kiállításhoz márciustól május 14-ig minden héten rendhagyó tárlatvezetéseket szervezünk. Első alkalommal rögtön a megnyitó estéjén, március 11-én 21 órakor maga drMáriás kalauzolja végig az érdeklődőket a teljes második emeletet megtöltő kiállításon. 

Belépő: a kiállításra szóló jeggyel (1200 Ft, elővételben március 4-től: 1000 Ft)

 

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ
Cím: 4026 Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.

TOP