A Déri Múzeumban szarmata és germán rituálék nyomába eredünk október 6-án, délelőtt tíztől négyig.

Misztikusnak, különlegesnek egyaránt mondható a Távol-Kelet világa és a buddhizmus egy európai ember számára. Karnics Tibor fotóművész sem gondolta másként, amikor hét évig thaiföldi falvakban élt, majd a vallás felé fordulva buddhista szerzetesnek állt. Beavatás – Thaiföldi titkai címmel szeptember 27-én 17.00 órakor nyílik fotókiállítása a JPM Néprajzi Osztályán (Pécs, Rákóczi út 15.).

Megnyílt a Let it be!
 

Augusztus 17-én megnyílt a Let it be kiállítás, amely Benczúr Emesének az elmúlt másfél évtized munkáiból ad egy látványos, a ragyogás kétértelműségét középpontba helyező válogatást.

A kiállítás katalógusa megvásárolható a MODEM jegypénztárában.

A tárlat október 28-ig látogatható.

Hosszabbított nyitvatartás!


Augusztus 17. és 20. között minden nap hosszabbított nyitvatartás szerint, délelőtt 10 és este 20 óra között látogathatók a kiállítások és a Zöld kilincs művészeti kávézó.

18-án, 19-én és 20-án este 18 órától tárlatvezetésekkel várjuk az érdeklődőket. Vasárnap a megszokott időben, 16 órától is indul a tárlatvezetés. 

KIÁLLÍTÁSOK

 

Állandó kiállítások

 

Munkácsy Terem

Munkácsy Mihály: Krisztus-trilógia


Fátyolsáv fények, csurranó színek”
Barcsay Jenő, Vajda Lajos, Ámos Imre, Korniss Dezső, Anna Margit és Bálint Endre művei
az Antal–Lusztig-gyűjteményből
Helyszín: MODEM földszint
A kiállítás 2018. augusztus 26-ig látogatható

Nyomdában az Impressziók katalógus!

Augusztus 7-től megvásárolható az Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholigkiállítás katalógusa. 

A nagyszentmiklósi kincset 1799. július 3-án találta meg egy szerb szőlősgazda, Vuin Neru. Az évforduló miatt a Janus Pannonius Múzeum többféle kedvezménnyel várja látogatóit A puszták aranya – a nagyszentmiklósi kincs hiteles másolatai című kiállításban.

Egy hónap múlva három kiállításon is megtekinthetjük a világhírű festőművész alkotásait

Három, különböző tematikájú Havadtoy-kiállítás is nyílik egy hónap múlva Budapesten és Szentendrén, így a látogatók igazán teljes képet kaphatnak a magyar származású, világhírű festőművész alkotói korszakairól. A július 13-án a Ludwig Múzeumban nyíló, 13 termen átívelő tárlat elsősorban a művész New York-i éveire fókuszál, mikor a 1970/80-as években Andy Warhol, Keith Haring, Yoko Ono, Donald Baechler gyakran vonták be művészeti projektjeikbe a fiatalon New Yorkba érkező, belsőépítészként dolgozó Havadtoy-t. Július 14-étől a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrumban a művész legújabb festményei és szobrai lesznek láthatóak, míg a július 16-án a Kálmán Makláry Fine Arts galériában nyíló tárlaton Havadtoy legújabb szitanyomatait tekintheti meg a közönség.

Új kamarakiállítás nyílt a pécsi Modern Magyar Képtárban (Papnövelde u. 5.) Kép és öltözet – 19. századi divatlapok a Janus Pannonius Múzeum gyűjteményéből címmel.

 

Tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Janus Pannonius Múzeum az I. Pécsi Múzeumi Majálist. A program sikere, a kedvező visszaigazolások miatt 2018-ban is hasonló, igazi tavaszi programra várják a családokat, gyermekeket, és minden korosztályt. Május 12-én, szombaton fegyverbemutató, íjászat, tárlatvezetések, ételkóstolók, népi ügyességi játékok, vetélkedők, pincetúrák, zene egyaránt a kikapcsolódási, szórakozási lehetőségek sorát gazdagítja.

KIÁLLÍTÁSOK

 

Állandó kiállítások

 

Munkácsy Terem

Munkácsy Mihály: Krisztus-trilógia

Fényjátékkal kísért tárlatvezetések a Munkácsy Teremben
Állandó időpontok:

Több mint 200 éve, 1799-ben kerültek elő a bánáti Nagyszentmiklós határában azok az avarkori aranytárgyak (korsók, poharak, tálak), amelyek közül a fennmaradt 23 db aranyedény kalandos körülmények között előbb Pestre, majd Bécsbe került. A szegedi Móra Ferenc Múzeum tulajdonában van a leletegyüttes hiteles, galvanoplasztikai másolata, melyet az április 26-án a Csontváry Múzeumban (Pécs, Janus Pannonius u. 11.) megnyílt kiállítás keretei közt a nagyközönség számára is bemutatnak.

2018 nyarán a Várfok Galéria átfogó kiállítással emlékezik meg El Kazovszkijról a művész születésének 70. évfordulóján

TOP