Hírek

SZOMBATON KIHIRDETTÉK AZ ARANYFESZT DÍJAZOTTAIT!

Az Arany János-emlékév keretében középiskolásoknak meghirdetett online rövidfilm fesztivál és verseny budapesti díjkiosztó gálájára több mint 100 résztvevő − diák és tanár − érkezett az ország különböző részeiről.

A díjakat és elismerő okleveleket a zsűri tagjai: Joós Andrea, Kemény Zsófi, Lábas Viki és Jurik Kristóf, valamint a támogatók képviselői adták át.

 

 

A verseny kiíróit kettős célkitűzés vezérelte az Aranyfeszt elindításakor: segíteni közelebb hozni Aranyt a középiskolai korosztályhoz, másrészt ösztönözni a képekkel és mozgóképekkel napi szinten kommunikáló középiskolás korosztály körében a vizuális kreativitást, elősegíteni a tudatos képi önkifejezést.

A hat hónapon keresztül tartó fesztivál két részből állt: a fődíjért versengő 18 filmből álló versenyprogram az előválogatók során a közönség szavazatai alapján állt össze. A verseny második részében a felkért szakmai zsűriJoós Andrea, élménypedagógus, tudománykommunikációs szakember; Kemény Zsófi, író, költő, slammer; Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője; Horváth Kristóf „Színész Bob”, slammer; Jurik Kristóf, Dargay Attila-díjas animációs filmrendező − értékelte a filmeket és döntött az Aranyfeszt Fődíjáról, valamint az egyéb díjakról és elismerésekről.

A szombat délelőtti díjátadóra megtelt Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális tere, a Premier Kultcafé mozi nagyterme. Csejdy Réka projektvezető kiemelte, hogy Budapesten kívül 10 megyéből érkeztek nevezések, sőt Nagyszalontáról egy határon túli pályázat is részt vett a versenyben. Az elkészült munkákat közel 50.000-en látták az Aranyfeszt YouTube csatornáján.

 

A díjazottak értékes technikai felszereléseket kaptak a RESYSTEN Kft. támogatásával.

A LEGJOBB SZÍNÉSZI TELJESÍTMÉNY Díját FÓR LAURA (Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium ARANYLILIOM csapata: tükör/interjú), a LEGJOBB ANIMÁCIÓS FILM DÍJÁT a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium diákja, KONDOR ÁRON: Miklós pedig indult a szokatlan útra... című videójának ítélte a zsűri.

Külön elismerésként Kondor Áront Horváth „Színész Bob” Kristóf felkérte, hogy készítsen animációt a Bob és Bobék Orchestra Toldi estjéhez.

 

A LEGJOBB RENDEZÉS DÍJÁT a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium diákja, BALLAGÓ DÁNIEL nyerte el a GOLD című háromrészes filmjével. A GASTON hang utómunka stúdió felajánlásával a nyertesnek lehetősége nyílik ezen kívül arra, hogy következő filmjének hangfelvételét professzionális technológiai környezetben fejezhesse be, továbbá szűk vendégkörben a stúdióban levetíthesse.

 

 

A zsűri különdíját a budapesti Kempelen Farkas Gimnázium diákja, ÁRKOSI IVETT nyerte el a Már nem vagyunk gólyák című filmjével. A film alkotásában részt vevők exkluzív belépőt nyertek a Csodák Palotájába.

 

Az ARANYFESZT FŐDÍJÁT a nagykállói Korányi Frigyes Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium LUDICRO csapatának Ágnes asszony feldolgozása nyerte el.

 

Kihirdetésre került még A LEGEREDMÉNYESEBB ISKOLÁK VERSENYÉNEK eredménye is. Az a két iskola, ahonnan a legtöbb nevezés érkezett az Aranyfesztre. a MÓRA Könyvkiadó Zrt. 100.000-100.000 Ft-os értékű könyvcsomagját nyerte el.

Az ajándékutalványt a Móra Könyvkiadó kommunikációs és marketing vezetője, Kovács Zsanett adta át a két nyertes intézmény: a makói József Attila Gimnázium és a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium képviselőjének.

 

KEDD Animációs Stúdió
+36 70 54 60 838
https://www.youtube.com/user/keddanimation
www.keddstudio.com

TOP