Hírek

Megújult arculattal jelenik meg Mimó és Csipek új mesekönyve

Keress kincset Mimóval és Csipekkel

Idén megújult arculattal jelenik meg a Mimó és Csipek legújabb kalandjait bemutató mesekönyv. A két öko-mesehős ezúttal kincskereső küldetésen vesz részt. Az újabb erdei kaland során nemcsak régi barátaikkal találkoznak, hanem a kincsek felkutatása során új barátság is szövődik.

Mimó és Csipek Kincskereső küldetés c. mesekönyve idén októberben jelenik meg. Az új, erdei kalandot kincsek felkutatásával ötvöző mese a természet értékeire hívja fel az óvodás korosztály figyelmét. A játékos és tanulságos mese megújult külsővel kerül a könyvesboltok polcaira. A figurák nem változtak, megőrizték jellegzetes vonásaikat, ám az új rajztechnikának köszönhetően kiszabadultak a korábbi zárt keretből. A mesekönyv a már jól ismert szerkezete is maradt, így ezúttal is több rövid fejezeten keresztül kísérhetik végig az olvasók és a mesét figyelmesen hallgató gyerekek a mesehősök kalandjait. Szintén újítás, hogy az egyes fejezek végén játékos feladványokat, valamint fontos információkat is találnak a könyvet forgatók.

A mesekönyv bemutatójára 2018. október 13-án, szombaton kerül sor a Sas-hegyi Látogatóközpontban. Ezen a napon ünnepli 60 éves évfordulóját a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület, ahol egész nap várják a családokat. Mimóék is kint lesznek egész nap, így délelőtt 11 órától a gyerekek Meseösvényvezetésen vehetnek részt a Sas-hegyen. Délután 14.30-kor Öko-mesekuckó foglalkozást tartunk, melyen a természetőrét Cincér Kázmért is megismerhetik az érdeklődők. A bábos foglalkozás után a Kincskereső küldetés c. mesekönyv bemutatóján ott lesznek a szerzők. A megújult külsővel megjelenő könyv itt lesz elsőként megvásárolható és persze dedikálási lehetőséget is biztosítunk az alkotókkal.

Program:

11.00 l Meseösvényvezetés a Sas-hegyi Meseösvényen

14.30 | Öko-Mesekuckó Cincér Kázmérral

15.00 | Mimó és Csipek KIncskereső küldetés | Könyvbemutató  

 

A könyvbemutató résztvevői:

- Gál Noémi szerző

- Győrfi Ágnes illusztrátor

- Sziráki Lili szerkesztő

- Lichter Kati DINPI szakértő

- Both Gabi moderátor a wmn.hu újságírója, számos mesekönyv szerzője

 

 

A mesekönyv a Zöld Forrás 2017 támogatásával valósult meg.

 

Európalánta Egyesület

Az élményszerű tanulás mellett elkötelezett, a környezeti nevelésben már többéves tapasztalattal rendelkező Európalánta Egyesület kreatív figurákat alkalmaz a gyermekekkel való kommunikációban, melyben kiemelkedő szerepet kap Mimó és Csipek a két környezettudatos mesehős. A zöld gondolkodás a fenntarthatóság mellett magába foglalja a természet ismeretét és szeretetét, ez jelenik meg az egyesület minden projektjében.

Képzeld el Zöldben!

TOP